An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

5 Dagen (NPO Radio 1) week lang in Elst bij de Stichting Maluku Elst

ELST – In de week van 21 maart strijkt het radioprogramma 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk neer in de Molukse wijk in Elst, bij de Stichting Maluku Elst. In de bus met de mobiele studio worden elke avond tal van gasten verwacht.

Aanleiding is dat het deze week precies 71 jaar geleden is, namelijk 21 maart 1951, dat ‘de Kota Inten’ aanmeerde aan de Lloydpier van de Rotterdamse haven. Deze aankomst markeert het begin van de Molukse gemeenschap in Nederland. Vanaf dat moment werden de Molukkers verdeeld over steden en dorpen in heel Nederland. 

Nu, 71 jaar later, lukt het maar niet om een gepaste herdenking van de grond te krijgen. Vorig jaar zou die plaatsvinden in oktober, maar vanwege onderlinge meningsverschillen over de invulling van de herdenking besloot men die te uit te stellen naar dit jaar. In 5 Dagen verschillende mensen, van jong tot oud, uit de Molukse gemeenschap in Elst over deze herdenking, maar ook over de Molukse gemeenschap en alles wat daarin speelt.

5 Dagen live vanuit Elst. Maandag 21 t/m vrijdag 25 maart, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Zie ook de site van 5 Dagen

Bron: NTR
Total
0
Shares
Related Posts