An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Feest in Ambon: 2 jaar UNESCO Werelderfgoed

AMBON – In 2019 werd de UNESCO-werelderfgoedstatus als muziekstad toegekend aan de Molukse hoofdstad Ambon. Dat werd vrijdag groots gevierd met meerdere concerten in de binnenstad van Ambon.

Een groot aantal prominente Molukkers waren hierbij aanwezig: zangeres Ruth Sahanaya, zanger Minggus Tahitoe, Nanaku, Masnait en ambassadeur Dharma Oratmangun. Verschillende bekende Molukse artiesten traden gisteren op. Naast muziek was er ook veel cultuur dat werd uitgedragen.

Er werden toespraken gehouden door de burgemeester van Ambon en politici van de regering. In totaal zijn er 66 ​​steden in de wereld officieel erkend als UNESCO Creative Cities.

“Over de hele wereld creëren deze steden, elk op hun eigen manier, innovatie met behoudt van culturele identiteit”, zegt UNESCO-directeur-generaal Audrey Azoulay. “Dit bevordert politieke en sociale innovatie en is vooral belangrijk voor de jonge generaties.”

De aangesloten steden die deel uitmaken hiervan komen allemaal uit verschillende continenten en regio’s met diverse inkomensniveaus en populaties. UNESCO draagt dan onder meer bij aan armoedebestrijding, opbouw na oorlogen, cultuur, wetenschap, ontwikkeling die duurzaam is, onderwijs en communicatie.

Total
0
Shares
Related Posts