An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Politiek in de Molukken

AMBON – Ondanks dat Murad Ismail pas sinds eind 2019 van start is gegaan als gouverneur van de Molukken, wordt er al vooruitgekeken naar de volgende verkiezingen. Dat meldt Kabar Timur. De krant noemt enkele namen van Molukse politieke leiders uit de Molukken als potentiële gouverneurskandidaten. 

Deze namen worden genoemd, mogelijke kandidaten om in de gaten te houden:

1. De Molukse legerleider van het Indonesische leger luitenant-generaal Jeffry Apoly Rahawarin. Commandant van de Komando Gabungan Wilayah Pertahanan III op de Molukse eilanden en Papoea.

2. Febry Calvin Tetelepta, die benoemd is op een hoge post in het Indonesische presidentiële staf, de
Deputi I Staf Kepresidenan.

3. Ir. Abdullah Tuasikal, Member of the Indonesian People’s Representative Council, Anggota DPR RI Periode 2019-2024. Hij is lid van het Indonesische Huis van Afgevaardigden.

Een politiek waarnemer van de Pattimura Universiteit, Johan Tehuayo, voorspelt dat Ismail de meeste kans heeft mocht hij opnieuw deelnemen aan de volgende gouverneursverkiezingen. “Zijn kracht kan niet worden geëvenaard met andere politieke figuren”, aldus Tehuayo.

Volgens hem heeft de oud-politiecommandant bewezen dat hij op nationaal niveau ontwikkelingen in Maluku kan realiseren. De voormalige commandant van de Nationale Mobiele Brigade van de politie (Brimob) is er samen met de regionale regering in geslaagd om landelijke programma’s naar de Molukken toe te trekken.

Provincies

Het aantal provincies van Indonesië is in de loop der jaren toegenomen, door het splitsen van bestaande provincies of gebieden. De gouverneur is het hoofd van de regionale regering van de provincie.

De Molukken behoren net als West Papoea en Oost Nusa Tenggara geografisch tot Melanesië, maar politiek tot Indonesië. Het noordelijk deel van de eilandengroep de Molukken vormt sinds oktober 1999 een aparte provincie (Maluku Utara). De hoofdstad van Maluku is Ambon op het eiland Ambon. De provincie telt zo’n 1.850.000 inwoners.

Bron: Kabar Timur News
Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Back to the roots! ALIFURU

Een tijdje geleden plaatsten wij al bijzondere filmpjes en foto’s van de Alifuru cultuur die voor velen onbekend…