An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Sala, Mass, Pesi, Jsatubk en Miguell Kaidel op de Molukse Dag op Kwaku

AMSTERDAM – Op zaterdag 30 juli staan Sala, Mass, Pesi, Satu en Miguell Kaidel op de Molukse dag op Kwaku. In de Pompeia tent zal de groep een exclusief optreden verzorgen in deze formatie. Recent brachten ze het nummer ‘Laatste Dans’ uit, maar wie zijn deze jongens precies? Tijd voor een voorstelrondje.

Sala, Mass en Pesi kan je kennen van het nummer ‘Maju Ke Muka’. Eind vorig jaar gaven Sala en Mass een interview (hyperlink #1) in Tifa Magazine over de betekenis van het nummer. Inmiddels heeft Maju Ke Muka op Spotify bijna 100.000 streams en is de videoclip (hyperlink #2) bijna 70.000 keer bekeken.

Een aantal jaren voor de release van Maju Ke Muka was het Jsatubk die ‘BK’ (Breukelen) persoonlijk op de kaart zette. De track ‘Monster’ uit 2016 was het startschot van een handjevol releases waarmee Jsatubk zichzelf telkens wist te overtreffen.

De groep wordt gecompleteerd door DJ Miguell Kaidel. Miguell is de enige van de vijf die niet afkomstig is uit Breukelen, maar uit Assen. In 2017 en 2018 stond Miguell ook op de Molukse dag op Kwaku.

Gezamenlijk brachten Sala, Mass, Pesi, Jsatubk en Miguell Kaidel het nummer ‘Laatste Dans’ uit. De release was tegelijkertijd de start van het begrip ‘BRKLN Wednesday’: in de maanden juni en juli van 2022 elke woensdag een nieuwe release, afkomstig uit Breukelen. Tracks als ‘Pisang Abu2’, ‘Talk 2 Me’ en ‘Ale Pun Gaya’ zullen zonder twijfel terug te horen zijn tijdens hun optreden op Kwaku.

Dat Maju Ke Muka voor de jongens meer is dan een liedje heeft de groep de afgelopen tijd bewezen. Met hun blik vooruit hebben ze hun repertoire weten aan te vullen met ijzersterke releases. Samen wordt er door de groep toegewerkt naar de grand final: het optreden op de Molukse dag op Kwaku op 30 juli.

“Spread Love, it’s the Brooklyn way”

Total
0
Shares
Related Posts