An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Traditie: Baku Pukul Sapu Lidi 2022

Gisteren vond op het eiland Ambon het jaarlijkse ‘Baku Pukul Sapu Lidi’ plaats, dat wederom druk werd bezocht en veel aandacht kreeg in de media. Onze correspondent Novi Ohorella vanuit de Molukken was hierbij aanwezig, tevens nam er ook een Nederlander deel. In bovenstaand filmpje vertelt hij zijn ervaring met deze unieke Molukse traditie.

Door Novi Ohorella

Met deze traditie slaan de mannen elkaar op het bovenlichaam totdat het gaat bloeden, de zogeheten mamala-olie wordt dan als tegengif gebruikt voor de wonden en tegen de pijn.

Onder leiding van de Raja Negeri voerden tientallen jonge mannen uit Mamala en Morella de ceremonie uit. De dorpen combineren oude tradities met religie en de pukul sapu is een erfenis van de voorouders dat tegenwoordig ook als toeristische attractie wordt gebruikt.

Naast Baku Pukul Sapu werden er ook verschillende menari-dansen uitgevoerd. Deze traditionele ceremonie werd gisteren niet alleen bijgewoond door de moslimgemeenschap, maar ook door de christelijke gandongbroeders. Tevens is het in het kader van de Eid al-Fitr 7 Shawal.

Video: Dinas Pariwisata Maluku

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Landelijk Moluks Monument

ROTTERDAM – Op zaterdag 25 juni organiseert stichting Landelijk Moluks Monument (LMM) een bijeenkomst in het Maaspodium in…