An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

10 jarig jubileum TIFA Magazine afgesloten met maatschappelijke projecten in de Molukken

NIEUWEGEIN – Ons 10 jarig jubileum jaar hebben we trots afgesloten met o.a. een afgeladen Molukse Dag op Kwaku, een uitverkochte afterparty in de Melkweg en een nieuw magazine, nieuwe muziekproducties, vernieuwde website en sociale projecten in de Molukken.

Deze maand hebben we ons laatste project van dit jaar afgerond in de Molukken. In opdracht van de Molukse wijkraad Elst hebben we met ons TIFA Magazine team in Maluku en de dorpsbewoners binnen vier weken drie basisscholen gerenoveerd. In de dorpen Rambatu op het eiland Seram, Haruku-Sameth en Rohomoni op het eiland Haruku. De donaties zijn afkomstig van de gemeenschap in Elst, van zowel de Molukse als Nederlandse inwoners, Kerken, de burgemeester en de gemeente Elst. Tijdens het project werden we vergezeld door de voorzitter van de Stichting Maluku Elst.

Daarnaast hebben we vanuit TIFA Magazine ook voor Kerst een financiële bijdrage gegeven aan de kerk voor gevangenen in de Rutan Rumah Tahanan op Ambon, het huis van bewaring op het eiland.

Verder hebben we ook nieuwe muziekproducties uitgebracht met onder anderen de populaire zanger Fresly Nikijuluw uit Maluku. In deze productie zingt hij een duet met de uit Nederland afkomstige zangeres Bianca Boeloerditty, bekend als vocalist van de band Oceanikz. Het nummer Tunggu Beta Kele stond na een weekje op YouTube al op een mooie 100k+ streaming views. Het lied gaat over afstandsliefde tussen Nederland en de Molukken met twee betekenissen; liefde voor nona en liefde voor Tanah Air Maluku.

ONZE PROJECTEN

We begonnen eind jaren ’90 met kleinschalige evenementen in Nieuwegein, Hoogeveen, Groningen en Utrecht. Zowel begonnen wij een muziekplatform met een streamingdienst onder de naam M-Tribe. Als vervolg brachten wij in 2010 en 2011 twee compilatiealbums uit met artiesten uit Nederland en Maluku onder de titel MOLUKKA ISLAND VIBES. En gingen wij ons richten op het delen van Moluks nieuws uit de Molukken maar ook uit Nederland. En zo ontstond in 2012 TIFA Magazine. Sinds 2016 zijn wij co-organisatoren van de Molukse Dag op Kwaku en hebben we sinds dit jaar ook geheel ons eigen evenement in de Melkweg Amsterdam.

VANAF 2023

Om een positieve bijdrage te mogen blijven leveren aan de Molukse samenleving in zowel Nederland als de Molukken zijn onze projecten gericht op de Molukse gemeenschap om zichtbaar en tastbaar van dienst te zijn. Door middel van het bijdragen aan sociale en maatschappelijke projecten, evenementen te organiseren en het uitbrengen van muziekproducties (entertainment).

Vanaf 2023 zullen wij onze focus richten op wat realistisch haalbaar blijft en waar wij in thuis zijn en ons in de afgelopen jaren in hebben ontwikkeld en in zijn gegroeid.

Zo zullen wij ons vooral focussen op onze eigen werkzaamheden zoals evenementen, het uitbrengen van ons magazine, het bijdragen aan maatschappelijke projecten en het uitbrengen van muziekproducties.

De rubriek ‘nieuws’ op onze website zal te komen vervallen. De rest van de rubrieken zullen blijven bestaan.

Onze dank gaat uit naar de hele Molukse gemeenschap wereldwijd en belangstellenden die ons al 10 jaar een hart onder de riem steken zodat wij al onze projecten kunnen blijven uitvoeren. Alle sponsoren en samenwerkingspartners: Groothandel Amboina, Kwaku Summer Festival, Melkweg, Stichting Rhythm of Maluku (RoM), MC Reinigingsproducten Specialistische Reiniging, Garuda Indonesia, Pemkot Ambon, Dinas Parawisata Provinsi Maluku, Moluccas Story, Molukse wijkraad Elst, alle Media partners, Hotel Santika Premiere Ambon, Swiss Belhotel Ambon, Maluku United, MFF, Ninety Four en SSP. Onze abonnees. Alle artiesten, bands, zang- en dansgroepen en alle andere bijdragers op onze evenementen.

Om u alvast in een positieve feeststemming te brengen voor 2023, wij organiseren op 21 januari as een officiële pre-party van de Molukse Dag op Kwaku in de Melkweg Amsterdam!

Zie flyer voor de line-up. TICKETS VERKRIJGBAAR VIA DEZE LINK!

Total
1
Shares
Related Posts