An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

15 jaar cel voor John Kei

JAKARTA – De jury van de districtsrechtbank van West Jakarta heeft John Refra alias John Kei veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij het opdracht geven van een aanval op het huis van zijn oude compagnon Nus Kei.

Bij die aanval zijn gewonden gevallen, maar ook een dode. Het conflict is ontstaan vanwege de verkoop en opbrengst van een stuk grond op Ambon. Waarbij het gaat om verraad en geld die verduisterd zou zijn door de andere hoofdpersoon in dit conflict Nus Kei.

John Kei werd in 2020 gearresteerd nadat hij 7 maanden daarvoor voorwaardelijk op vrije voeten werd gesteld. Op 31 maart 2025 loopt die gevangenisstraf (12 jaar wegens moord) officieel af.

Zijn advocaat, Daniel Farfar, heeft voor zijn betrokkenheid ook 15 jaar gevangenisstraf gekregen. De andere medeverdachten hebben celstraffen opgelegd gekregen variërend van 13 tot 14 jaar.

John Kei overweegt in hoger beroep te gaan tegen de vijftien jaar cel die de rechtbank West Jakarta hem vrijdag heeft opgelegd. Na de uitspraak zwaaide en glimlachte John Kei naar de camera.

Publieke figuur

Het veelbewogen leven van de ex-onderwereldfiguur wordt op de voet gevolgd door de Indonesische media. John Refra (zoals hij echt heet) was jarenlang één van de kopstukken in de onderwereld van Jakarta, maar is in de gevangenis bekeerd tot het geloof. Zijn naam heeft hij te danken aan de Kei-eilanden in de Zuidoost-Molukken waar hij vandaan komt. John Kei wordt als publieke figuur in Indonesië bestempeld als een levende legende met de bijnaam ‘The Godfather of Jakarta’.

Total
0
Shares
Related Posts