An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

17.443 mensen hebben eerste prik gehad in Ambon

AMBON – In totaal hebben 17.443 mensen in de Molukse hoofdstad Ambon de eerste fase van de coronavaccinatie al gehad. De cijfers zijn afgelopen vrijdag naar buiten gebracht. Groepen kwetsbaren krijgen voorrang bij vaccinatie met Sinovac. Dat geldt ook in andere steden en regentschappen in de Molukken.

Door Priska Birahy

Onder degenen die voorrang hebben gekregen bij de eerste vaccinatiefase zijn: 3.616 gezondheidswerkers, 4.813 ouderen, 4.664 leerkrachten van de voorschoolse educatie Pendidikan anak usia dini (PAUD) en middelbareschool (SMP), 839 personen van het ambtelijk aparaat, 223 religieuze leiders, 30 journalisten uit Ambon stad, 942 personeelsleden van de Staf pegawai BUMN, 220 militairen en politieagenten. Ook hebben 546 buschauffeurs en marktkraamhouders die werkzaam zijn op de Pasar Mardika hun eerste prik gehad.

Ambon is het belangrijkste centrum van de Molukken. Het is ook een belangrijke haven. Er wonen meer dan 400.000 mensen. De stad lijkt het coronavirus aardig onder controle te hebben. De burgemeester van Ambon sprak zijn waardering uit voor het gezondheidsbureau en het Covid-19 task force van de hoofdstad, die de eerste fase van de vaccinatie met succes hebben uitgevoerd. “Ik geef mijn waardering aan de task force team en alle betrokkenen. De cijfers zijn erg goed en we zullen zo doorgaan”, zei hij vrijdag.

Twee weken na de datum van het eerste vaccin zal de tweede vaccinatiefase van start gaan. Burgemeester Louhenapessy is nog wel bezorgd over het nepnieuws over de coronatest en het virus dat wordt verspreid. De ambtenaren werken hard om het coronavirus onder controle te krijgen. Heeft de burgemeester duidelijk gemaakt.

Foto: Teras Maluku

Total
0
Shares
Related Posts

Pasar Murah

In de aanloop naar Ramadan, wordt zoals elk jaar de zogeheten ‘Pasar Murah’ (goedkope markt) georganiseerd. De markt…