An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

5000 Molukkers lopen mee met vreedzame optocht in Jakarta

Zondag liepen zo’n tienduizend man, waarvan 5000 Molukkers wonende op Java, in een vreedzame optocht de “Jalan – Peduli Damai Bersama Maluku”, een sociale evenement georganiseerd door Marsyel Ririhena van de organisatie Maluku For Indonesia.

“Het doel van dit evenement in Jakarta is om de vrede te bewaren in de Indonesische samenleving en de democratie te beschermen in het land als een gezamenlijke stem vanuit Oost-Indonesië. Ook is het voor fondsenwerving om slachtoffers van de aardbeving op de Molukken te helpen”, verklaarde Marsyel Ririhena. Want alleen met vrede komen we verder in dit land, zegt hij.

Marsyel Ririhena benadrukt dat op dit moment de fondsenwerving de prioriteit heeft om de getroffenen te helpen die slachtoffers zijn geworden van de aardbevingen. In een studio interview met Kompas TV verteld hij hier meer over. Zie bovenstaand filmpje.

Diverse Molukse organisaties in Java zoals Maluku For Indonesia, Maluku Satu Rasa – Satu Gandong (vereniging van Molukse moslims en christenen) en Satudarah MC Indonesia liepen samen naar het Presidentiële Paleis om een statement: ‘Maluku For Indonesia’ af te geven met de verklaring, de regering te steunen maar ook Indonesië te vragen Maluku te ondersteunen waar nodig is, transpirantie en open staan voor de gemeenschap.

Deze vreedzame mars werd gehouden op de bekende hoofdstraat Jalan Jenderal Sudirman op een autovrije dag. De mensen die deelnamen waren niet alleen van Molukse afkomst, maar ook van andere etniciteiten in Indonesië die de Molukken een warm hart toedragen. Onder de hashtag #BETA_IKO werd het event gedeeld via sociale media.

De promoter van ‘Peduli Damai Bersama Maluku’, Andi Manuhutu organiseerde onder meer het Ambon Jazz Plus Festival en sinds een paar jaar het Bali Kei Festival. Ook hij verteld het een en ander hierover. Bekijk nu: Interview Andi Manuhutu

Total
0
Shares
Related Posts