An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

600 leraren in hoofdstad Molukken gevaccineerd

AMBON – Vanwege het grote maatschappelijke belang kan het onderwijs pas weer veilig en duurzaam heropenen ná vaccinatie van onderwijspersoneel. Volgens de minister van Onderwijs, Nadiem Makarim, zullen de scholen pas weer volledig actief zijn vanaf juli 2021 nadat het onderwijspersoneel is ingeënt.

Door Priska Birahy

Om deze redenen voerde het stadsbestuur van de hoofdstad van Maluku dinsdag ter voorbereiding de eerste massale vaccinatie uit. Honderden onderwijzers van de voorschoolse educatie Pendidikan anak usia dini (PAUD), kleuterschool, zondagscholen en van de Taman Baca Al-Quran hebben hun eerste prik gehad in de sporthal Karang Panjang.

De distributie van het vaccin Sinovac wordt gecoördineerd door de regionale overheid van Maluku. En wordt sinds 25 januari verspreid over de Molukse regentschappen en steden.

Eerst vaccinatie tegen corona, dan pas voor de klas

„Door niet gevaccineerd fysiek lesgeven kunnen besmettingen onder personeel oplopen. Leraren moeten dus ingeënt worden omdat ze vatbaar zijn”, aldus loco-burgemeester van Ambon, Syarif Hadler.

Op basis van gegevens van de lokale overheid moeten er in totaal 5.100 onderwijzers van de kleuterschool en middelbareschool (TK-SMP), 3000 van de lagere school (SD) en meer dan 1000 docenten van de High school (SMA) gevaccineerd worden.

BEKIJK RINDU TANAH AIR, OPGEDRAGEN AAN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND KLIK HIER!

Total
0
Shares
Related Posts