An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

2e Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival 2017

Zaterdag 29 juli 2017 zal er wederom een Molukse Dag zijn op het Kwaku Summer Festival. Dit is besloten door de Kwaku organisatie die na het overweldigende succes in 2016 dit jaar nog meer de ruimte wil bieden aan de Molukse cultuur, muziek en eten.  

In samenwerking met Kwaku zullen Tifa Magazine, Rhythm of Maluku en Tv-Maluku net als vorig jaar de organisatie, promotie en programmering van de Molukse dag op zich nemen.

Op deze bijzondere dag zullen daarom weer verschillende Molukse artiesten, bands en culturele dansgroepen optreden. Diverse kraampjes staan er met kleding en producten van kunst en cultuur van de Molukken. In een grote Moluks Culinaire stand met zitplaatsen, kunnen bezoekers kennis komen maken met Khas Maluku (typisch Molukse eten).

Multicultureel Nederland

Het Kwaku Summer Festival draagt met het organiseren van de Molukse dag een steentje bij aan de diversiteit van culturele activiteiten binnen het kader van de multiculturele samenleving die Nederland rijk is. Het is een evenement voor jong en oud, waarbij het delen en respecteren van elkaars cultuur voorop staat.

Kwaku wat midden jaren 70 begon als een Surinaams onderonsje in de Bijlmermeer met voetbal en eetstandjes, is anno 2017 uitgegroeid tot één van de grootste multiculturele festivals in Nederland en één van de grootste evenementen in Amsterdam.

Het festival trekt jaarlijks tussen de 120.000 en 160.000 bezoekers en biedt het publiek verschillende tenten aan met thema’s en culturele dagen, wat voor een buitenlandse sfeer en internationale tintje zorgt. Het festival brengt Nederlanders en andere culturen die in Nederland wonen samen, dat zorgt voor een kleurrijk geheel van optredens met dans, muziek, film en natuurlijk voetbal.

Naast het Zuid Amerikaanse, Caribische, Indiase, Afrikaanse en multiculturele Europa heeft het festival nu ook een Oceanische tintje gekregen. Traditioneel gezien, geografisch, etnisch en cultureel behoort de Molukken tot Melanesië. Op de 2e Molukse Dag zal daarom ook hier aandacht aan besteed worden. Melanesië is samen met Polynesië en Micronesië een van de drie grote eilandengroepen in de Grote of Stille Oceaan die samen Oceanië vormen oftewel de Pacific.

De Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival wordt mede georganiseerd door Tifa Magazine, Stichting Rhythm of Maluku & TV-Maluku. Info: MolukseDagKwaku@gmail.com

 

 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts