Actie 1€ voor slachtoffers aardbeving Molukken

De natuur geweld op de Molukken gaat er heftig aan toe. Vandaag is de 1€ Actie gestart voor Stichting Gandong door support uit Nederland. Om de stichting te ondersteunen voor hun werk in de getroffen gebieden van de aardbeving.

Er is maar één doel, om de slachtoffers te ondersteunen, beseffende ongeacht religie, dorp, eiland of cultuur uw steun is nu nodig, niet uw mening of uw overtuiging. Dat zegt voorganger Tom Polnaya die de stichting ondersteunt. Volgens Polnaya kan de Molukse gemeenschap zelf al met zo’n ongeveer zestig duizend Molukkers in Nederland een verschil maken.

Op de Facebook pagina van Stichting Gandong kunt u precies zien hoe en in welke dorpen en gebieden zij zich precies inzetten.

Coordinator Atha Hitijahubessy heeft grondig vooronderzoek gedaan waar de meeste behoefte en tekort aan is. En werkt ook samen met samenwerkingspartner Green Moluccas. Deze professionele organisatie verleent noodhulp en medische hulp aan de slachtoffers van de aardbeving. Atha kan zo direct zien hoe Gandong het beste kan ondersteunen. Het team gaat bij elke tent langs, om ieder een luisterend oor te bieden voor hun dramatische ervaringen en hen hoop te bieden.

Stichting Gandong in de Molukken

Met projecten verleent Stichting Gandong op kleinschalige basis hulp aan mensen op de Molukken in zeer afgelegen gebieden. Het initiatief komt af van Atha Hitijahubessy. De projecten komen voort uit plaatselijke initiatieven van de lokale gemeenschappen.

Begin maart 2016 is Stichting Gandong opgericht in Nederland. Met deze stichting zullen Atha’s projecten nog beter ondersteund worden. De stichting bouwt onder meer leeshuisjes voor kinderen in zoals eerder vermeld in zeer afgelegen gebieden. Op een duurzame manier waarbij de fundamentele waarde van de gemeenschap altijd gekend en geëerd blijven. Ongeacht politieke, godsdienstige of levensbeschouwelijke oriëntatie.

“Met de oprichter van St. GANDONG Atha Hitijahubessy werken wij al meer dan 10 jaar samen, op de Molukken, Nederland, Noord Ierland en Roemenië. Steun de Slachtoffers op de Molukken”, zo roept Polnaya de Molukse gemeenschap op.

Stort minimaal 1€ op rek. NL 78 RABO
0309637201
t.n.v Stichting Gandong
o.v.v Slachtoffers aardbeving Molukken

Wilt u meer weten over de projecten van Stichting Gandong, en wilt u een steentje bijdragen? Lees dan verder op hun website! Of op hun Facebook pagina.

Bron: Tom Polnaya, Stichting Gandong
Foto: Facebook Stichting Gandong

Exit mobile version