An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Adat Sasi en duurzaam Samenleven op de Molukken

Op zaterdag 15 september 2018 organiseert Stichting TitanE het seminar ‘Adat Sasi en duurzaam Samenleven op de Molukken’. Namens het event-team en het bestuur bent u van harte uitgenodigd.

Stichting TitanE bestaat 20 jaar en heeft een trackrecord van meer dan 100 succesvol afgeronde projecten op het gebied van duurzaamheid, sociaal ondernemerschap, microfinanciering en hernieuwbare technologieën (schoon drinkwater en zonne-energie) op de Molukken. De stichting opereert al jaren vanuit Houten.

Door: Jamie Schaduw

Waarom?
Stichting TitanE wil een pilot starten die tot doel heeft een Rainforest Alliance certificering voor nootmuskaatboeren tot stand te brengen. Dit sociaal ondernemerschapsproject draagt enerzijds bij aan de versterking van de Molukse nootmuskaatboeren op de wereldmarkt en anderzijds aan de strijd tegen armoede op de Molukken. Het seminar wordt georganiseerd voor genodigden uit binnen- en buitenland en is open voor alle geïnteresseerden. Naast het hoofdprogramma is er in het bijzonder aandacht voor ‘Adat Sasi’, een traditioneel instituut voor het duurzaam managen van natuurlijke hulpbronnen op lokaal niveau. Duurzaamheid is wereldwijd één van de meest besproken onderwerpen van dit moment. De vraag die wij met het seminar graag willen beantwoorden is dan ook: Welke rol kan ‘Adat Sasi’ nu en in de toekomst spelen voor een duurzame balans tussen mens en leefomgeving op de Molukken? De vraag zullen wij beantwoorden met maar liefst negen gastsprekers uit de Molukken en Nederland: Hermien Soselisa (Hoogleraar Antropologie UNPATTI Ambon), Muhammad Nurdin Lating (Dewan Rempah Maluku), Arry Sopamena (Saniri negri Paperu), Ahmad Tuhulele (Kepala Kewang Seith), Immanuel Petra Kastanya (Pt.Kamboti Pusaka Maluku), Fridus Steijlen (Bijzonder hoogleraar Molukse migratie en cultuur in comparatief perspectief aan de VU Amsterdam), Martine Willemse (Rainforest Alliance), Luud Clercx (Agrofair) en Evert-Jan Verschuren (Verstegen Sauces and Spices).

Graag nodigen wij u uit om het seminar bij te wonen. Bent u in de gelegenheid om te komen? Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via onderstaande gegevens. Er wordt dan zorg gedragen voor uw persoonlijke pers-badge.

Voor meer informatie over het evenement zie hier en volg voor de laatste updates Facebook. Voor overige vragen kunt u direct contact met mij opnemen.

Hartelijke groet,

Jamie Schaduw

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pulau Bair Maluku Tenggara

Deze reportage gaat over de Zuidoost Molukken, de Kei-eilanden. Een lokale jongeman, Hilal Khaulani Liar, neemt jullie mee…