An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Afspraken tussen Molukkers en woningcorporatie voor Molukse wijk Maastricht

Molukkers in Maastricht en de Woningcorporatie Woonpunt hebben nieuwe afspraken gemaakt voor de Molukse wijk. Dat is door beide partijen gisteravond bevestigd via een persbericht.

Molukse gezinnen krijgen in eerste instantie de eerste plek, maar als daar geen animo voor is kunnen ook alleenstaanden of koppels deze gezinswoningen krijgen. Voorheen kregen Molukkers al voorrang, maar moesten ze alsnog voldoen aan de criteria die gelden qua huishoudsamenstelling en inkomen.

De corporatie houdt voortaan ook rekening met de rumah tua-principe. Want huizen worden in de Molukse traditie van generatie op generatie doorgegeven. Er komt dus een voorrangsregeling voor Directe verwanten.

Pas wanneer het echt niet lukt om geschikte huurders te vinden uit de gemeenschap, zelfs niet elders in het land, wordt er eerst overleg gevoerd met de Vertegenwoordigers Molukse Gemeenschap Maastricht (VMGM) voordat er huizen worden aangeboden aan niet-Molukkers.

Marie-Thérèse Dubbeldam-Ooms, lid van de raad van bestuur van woningstichting Woonpunt: „Als verhuurder hadden we ons beter moeten verdiepen in uw geschiedenis en de afspraken die we in het verleden hebben gemaakt.”

 

OFFICIAL PARTNERS & SPONSORS

VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts