An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Agenten uit Ambon krijgen zeven jaar cel voor verkoop wapens aan Papoea-strijders

De rechters van het Ambonese districtsrechtbank hebben twee politieagenten van de Polres Pulau Ambon en Pulau-Pulau Lease die betrokken waren bij de verkoop van vuurwapens en munitie aan onafhankelijkheidsstrijders in West-Papua veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

De hoofdverdachte Sahrul Nurdin (39), die overigens geen politieagent is kreeg twaalf jaar gevangenisstraf. De agenten Sandro Palijama (34) en Muhammad Romi Arwanpitu (38) werden beiden schuldig bevonden voor het illegaal verkopen van zowel vuurwapens als munitie. Ook werden de agenten na hun aanhouding ontslagen.

Naast hun werden ook drie andere aanhangers tot forse gevangenisstraffen veroordeeld. Ridwan Mohsen Tahalua (44), Handri Morsalim (43) en Andi Tanan (50) kregen allemaal zeven jaar cel opgelegd.

De Papoea’s strijden al sinds de jaren ’60 tegen de Indonesiërs voor onafhankelijkheid door middel van aanhoudende protesten in het binnen- en buitenland, lobbyen en het voeren van een guerrillastrijd in de binnenlanden van West Papua. Het verzet van de Papoea’s, duren tot de dag van vandaag voort.

Meerdere landen, politieke leiders en gemeenschappen in Oceanië roepen al jaren op voor meer aandacht van de internationale gemeenschap voor de Papoea zaak.

Bronnen: iNews Maluku, RRI, Kompas

Total
0
Shares
Related Posts