An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Alvina Tehupeiory verbreekt nationale record 200 meter na 20 jaar

Alvina Tehupeiory heeft gisteren het nationale vrouwenrecord op de 200 meter atletiek (senior-run voor dames) met een recordtijd van 23,76 seconden na twintig jaar verbroken op het Nationaal Kampioenschap, die plaatsvond in het Pakansari-stadion in Bogor, Indonesië. 

Ze slaagde erin om het vorige record van eveneens een Molukse sprintster, Irene Joseph, die in 1999 tijdens de SEA Games in Brunei de beste tijd van 23,86 seconden had gelopen te verbreken.

Tehupeiory is naast topsportster ook werkzaam in het leger op de juridische afdeling van het Pattimura-commando op de Molukken. Van origine is ze hardloopster op de 400 meter. Vorig jaar maakte ze al onderdeel uit van het Indonesische atletiekteam tijdens de Asian Games 2018 in Jakarta-Palembang.

Coach Marla Sopacua, die maandagochtend werd geïnterviewd door info-ambon.com zei dat Alvin Tehupeiory tijdens deze kampioenschap 2 gouden medailles voor Maluku had behaald, omdat ze eerder bij het prestigieuze 100 meter voor vrouwen, ook een gouden medaille had binnengesleept.

De Molukse atlete focust zich nu op de Southeast Asian Games (SEA) 2019 in Manilla, Filippijnen. En om deel te mogen nemen op de Olympische Spelen in Tokio 2020.

VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts