An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Ambassadeur Djauhari Oratmangun in China doet verslag over coronavirus

Het aantal coronabesmettingen in China is gedaald, dat meldt ambassadeur Djauhari Oratmangun aan de Indonesische pers. Italië is nu na China het land met de meeste besmettingen. In Nederland is de besmette personen ondertussen gestegen naar 321. Daarom houdt het Nederlandse kabinet vanavond een crisisoverleg over het coronavirus. 

Volgens de Molukse ambassadeur van Indonesië in China zijn de besmettingen vanaf 29 februari jl. gedaald met gemiddeld meer dan 2000 per dag. Ook verklaard hij dat ongeveer 60 tot 70 procent van de zaken bij de Chinezen weer op gang is gekomen.

De Chinese overheid heeft een aantal nieuwe regels opgelegd aan de bevolking om te anticiperen op de verspreiding van het virus. De mensen met een Indonesische nationaliteit in China staan ​​onder toezicht van de Indonesische ambassade.

Wuhan-stad en de provincie Hubei

“Wuhan en Hubei is nog steeds afgesloten en ‘In Lockdown’. Er mogen dus geen mensen in of uit het gebied. De bewoners moeten in quarantaine blijven. De bevolking van Wuhan-stad telt bijna 11 miljoen mensen en in Hubei totaal bijna 50 miljoen. Ze kunnen nergens heen. Ze moeten in het appartement blijven of in hun huizen zodat de spreiding afneemt”, verklaard Djauhari Oratmangun.

Het totale aantal besmettingen in China komt nu uit op 80.735 en het dodental in China ligt op 3119. De meeste gevallen bevinden zich in de provincie Hubei. Daar zijn 21 doden gevallen en 36 nieuwe gevallen vastgesteld. Zo meldt de Telegraaf vandaag.

Bronnen: Bisnis, Telegraaf, RTL NewsJakarta Globe
Foto: Djauhari Oratmangun / Instagram

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Miss Maluku 2019

Vorige maand tijdens de Miss Indonesia-verkiezing 2019 werd de Molukken vertegenwoordigd door Yolanda Tuasela oftewel Miss Maluku. De…