An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Ambassadeur Oratmangun: “Blijf door leren en hard werken”

Twee Tanimbarese studenten mochten naar China komen op uitnodiging van ambassadeur Djauhari Oratmangun die zelf ook afkomstig is van de Tanimbar-eilanden. De ambassadeur doet een oproep aan alle studenten afkomstig van deze eilandengroep om door te leren en hard te werken. Voor stabiliteit en toekomst in de West Zuidoost Molukken (MTB). Zie bovenstaand filmpje.

Djauhari Oratmangun staat hoog aangeschreven als ambassadeur van Indonesië in China en Mongolië. Voorheen was hij ambassadeur in Rusland. Tijdens de Apec-top in 2013 op Bali ontving hij de Russische president Vladimir Putin.

Op de afbeelding hierboven ziet u Oratmangun in gesprek met Blair Zhang, de global partnership director of COMB-plus, an international accelerator developed by Hong Kong-listed Skyocean Holdings. Zij is de aangewezen persoon voor buitenlandse start-up in China.

De ambassadeur heeft onlangs al een typerend Zuidoost Molukse gerecht van de Kei-eilanden ‘Embal’ op de markt gebracht. Als adviseur om de Molukken te promoten heeft hij Gerry Hukubun aangesteld.

Ambassadeur Djauhari Oratmangun samen met President Xi Jinping van China

Oratmangun heeft al meerdere keren laten weten dat hij vanuit China zich zal inzetten voor de ontwikkelingen op de Molukken. Hij steunt o.a. de burgemeester van Ambon, zodat de hoofdstad op de werelderfgoed lijst komt van UNESCO.

Pas geleden heeft hij nog een bezoek gebracht aan Ambon. Om naar eventuele mogelijkheden te zoeken voor investeringen in het afvalbeheer op de eilanden en directe vluchten van en naar China.

Oratmangun hier op de foto nog als ambassadeur van Indonesië in Rusland

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

KNIL-herdenking

Vandaag vindt op Landgoed Bronbeek de jaarlijkse KNIL-herdenking plaats waarbij de Molukse gemeenschap is uitgenodigd een krans te…