An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Amboina Ukulele Kids Community

AMBON – De titel City of Music van Unesco heeft Ambon niet voor niets gekregen. Dit gebied staat bekend als een broedplaats voor vele talentvolle en een grote groep succesvolle zangers en muzikanten. Ambon ademt generatie op generatie muziek en dat bewijst het wederom met de opkomst van de Amboina Ukulele Kids Community die werd opgericht door Nicho Tulalessy en Rio Efruan als onderdeel voor de educatie en overdracht van traditionele muziek.

Nicho Tulalessy en zijn collega Rio Efruan, blazen de geest van traditionele Molukse liederen en klanken oftewel lagu-lagu Ambon nieuw leven in door training te geven aan de nieuwe generatie Molukkers middels het spelen van de ukelele terwijl zij gezamenlijk de typische liedjes van Ambon Manise leren zingen.

Tekst gaat verder onder de banner

Nicho en Rio worden geroemd voor hun inspanningen van cultuurbehoud en worden niet alleen door de lokale overheid gewaardeerd, maar ook door de Australische overheid die de Australia Awards 2019 in de categorie Duurzaam Toerisme aan hen heeft toegekend. Zelfs de wereldmuzikant James Chu uit Hong Kong en studenten uit Oekraïne, Congo en Soedan kwamen naar Ambon om de Amboina Ukulele Kids Community in levende lijve te zien optreden, evenals het leren spelen van de ukulele.

Bung Nicho’s zegt dan ook: ‘Bung Rio en ik delen ook graag onze kennis en levenservaringen zodat de kinderen hopelijk hiervan kunnen leren en het een bijdrage zal leveren aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van alle kinderen bij de Amboina Ukulele Kids Community.’

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

Total
0
Shares
Related Posts