An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Ambon New Port en geïntegreerd havensysteem

AMBON – De Molukse gouverneur Murad Ismail heeft vorig jaar een aantal voorstellen gedaan aan de centrale regering in Jakarta om de welvaart in de Molukken te ondersteunen. Dat gebeurde tijdens een coördinatievergadering bij het ministerie van Nationale Ontwikkelingsplanning, Perencanaan Pembangunan Nasional (PPN/Bappenas).

Het gaat onder andere om transport en infrastructuur zodat de Molukse eilanden makkelijk te verbinden zijn met elkaar. Tevens de zorg voor de export van hulpbronnen, want veel producten in Oost-Indonesië worden niet rechtstreeks geëxporteerd, dat vindt plaats op Java omdat de havens niet groot genoeg zijn.

Een grotere zeehaven is voor de internationale positie en economische kracht van de Molukken essentieel. Met Ambon als nationale haven van Indonesië is het een belangrijke toegangspoort tot de Aziatische markt. Tegelijkertijd moet de Ambonese haven internationaal concurrerend blijven en werkgelegenheid in stand houden voor de lokale gemeenschap van Maluku.

Afgelopen weekend bracht een delegatie van de Indonesische regering een bezoek aan de Molukken. Waaronder minister Wahyu Sakti Trenggono van Maritieme Zaken en Visserij, minister Budi Karya Sumadi van Ministerie van Transport en de Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal (BKPM), Bahlil Ladahalia. Ze werden ontvangen door de gouverneur van Maluku.

De ontwikkelingsplannen 2021 van de Indonesische regering, de zogeheten Rencana Kerja Pemerintah (RKP), biedt regionale regeringen in Indonesië de mogelijkheid om voorstellen te doen voor ontwikkelingsprojecten, die dringend nodig zijn.

De regionale regering van Maluku heeft onder andere het volgende ingediend: De bouw van een geïntegreerde communicatie, internationale visserij- en vismarkthaven op het hoofdeiland Ambon. En aanleg van nieuwe wegen op achtergestelde eilanden. Het eerste voorstel loopt al sinds 2011.

Budi Karya Sumadi zei dat president Joko Widodo wil dat er snel wordt gewerkt. Dat het niet lang mag duren, de target is dat een haven en infrastructurele projecten in 2023 gerealiseerd zullen zijn op de Molukken. Bekijk bovenstaande video.

Bronnen: Info Pagi, Berita Beta, Telusur, Mitrapol, CNN Indonesia

Total
0
Shares
Related Posts