Amplaz en Pasar Mardika toe aan renovatie en innovatie

Walikota Tinjau Pusat Perbelanjaan Ambon Plaza

Burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon heeft persoonlijk een inspectie gedaan in het winkelcentrum Amplaz oftewel Ambon Plaza. En werd vergezeld door de Organisasi Perangkat Daerah (OPD). Hij wilde uit eerste hand horen of het winkelcentrum nog voldoet aan de eisen. Ook bezocht hij de nieuwe bioscoop. Bekijk hierboven de korte reportage. 

De burgemeester nam de tijd om de Platinum Cineplex bioscoop te bezichtigen en om een gesprekje te voeren met de manager. Louhenapessy hoopt dat de nieuwe bioscoop meerdere investeerders zal aantrekken om te ondernemen in Ambon Plaza.

Burgemeester Richard Louhenapessy samen met de manager en personeel van de nieuwe bioscoop

Verder hield hij een toespraak voor de winkeliers, waarin hij optimistisch was en heeft gezegd dat de ontwikkeling van Ambon Plaza verbeterd kan worden. Ook heeft hij gekeken of het nodig is om Amplaz te renoveren.

Burgemeester Louhenapessy gaat samen met de winkelmanagers bijeenkomsten houden om concrete stappen voor ontwikkeling te bespreken, zodat het winkelcentrum in de toekomst erop vooruit zal gaan. Tevens zullen ook kraamhouders die voor het winkelcentrum staan uitgenodigd worden. Omdat er veel klachten zijn over onvoldoende professionaliteit en overlast in de drukke winkelstraat van Amplaz.

Volgens de burgemeester moeten er nieuwe innovaties komen om ervoor te zorgen dat consumenten er willen gaan winkelen. En is het van belang dat het aantrekkelijk wordt voor winkels om hier zaken te doen.

Eerste bijeenkomst

Gisteravond was de eerste bijeenkomst met winkelmanagers en markthouders van Ambon. Ze werden gevraagd om het Ambon City Government Program te steunen. Want in 2020 is het startsein dat de stad wereldwijd op de kaart zal worden gezet als toeristische bestemming. Volgend jaar bestaat de hoofdstad 445 jaar en dan moet het centrum in goede staat zijn. Er worden veel toeristen verwacht en ook zullen Molukkers die elders wonen terugkeren in het kader van Visit Ambon 2020.

De burgemeester benadrukte ook de milieuvervuiling in Ambon. De regering doet naast normale regelingen elke week schoonmaakacties op plekken waar het extra nodig is. Louhenapessy zal blijven herhalen om geen zwerfvuil meer op straat of in de bosjes te gooien. Om gebruik te maken van de aangewezen stortplaatsen. “We willen dat de stad schoon blijft. Onze diensten maken nu elke vrijdag de rivieren schoon, om maar een voorbeeld te noemen”, zo zegt Louhenapessy.

De burgemeester deelde ook mee dat de stoepen waar mensen kraampjes plaatsen en spullen verkopen zullen worden ontruimd. Het zal weer alleen als voetpad gebruikt mogen worden.

Naast Ambon Plaza zal ook het Pasar Mardika structureel gecontroleerd worden. “We worden bijgestaan ​​door de politie om de stadsorde te handhaven op bijvoorbeeld Pasar Mardika waar veel overlast is”, zei hij.

Als laatste zei de burgemeester; om van Ambon een toeristische stad te maken en om economisch vooruit te komen, hebben we de medewerking nodig van iedereen op het eiland.

 

Bronnen: Diskominfo Amq, Radio DMS, Carang TV

Exit mobile version