Andrew Roos aan de praat met Richard Louhenapessy in openhartig interview

De burgemeester van Ambon heeft in een interview met de Molukse presentator Andrew Roos een persoonlijke kant van zichzelf laten zien. Roos bezocht Richard Louhenapessy in Amsterdam met als resultaat een duidelijk portret van de interessante, maar ook veelbesproken, Molukse burgemeester. Ogenschijnlijk op zijn gemak vertelt Louhenapessy over zijn persoonlijke leven, politieke carrière, de huidige situatie in de Molukken en visie.

Exclusief op Tifa Magazine

Molukse politici uit Indonesië zijn voor veel mensen in Nederland onbekend maar in dit interview krijgt u een goed beeld.

Werk

Louhenapessy, representatief in een Batik Maluku (batik overhemd met Molukse patronen), heeft het over maatschappelijke en economische ontwikkelingen in Ambon en zijn band met Molukse Nederlanders. Hij vertelt over hoe het is om burgemeester te zijn. En wat hij heeft gedaan en nog allemaal van plan is. Over de stedenband met Vlissingen, dat Ambon nu op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO en over volgend jaar; Visit Ambon 2020.

Halo Media Productions

De veelgeprezen filmmaker Hermi Sahuleka heeft vele succesvolle Nederlandse producties als commercials, events, documentaires en korte films op zijn naam staan, en nu ook een exclusieve interview met een belangrijke persoon uit de Molukken.

Hij legt Richard Louhenapessy in een verrassend intieme gesprek vast op beeld in gesprek met Andrew Roos. Vrijdagavond heeft Sahuleka exclusieve toegang gekregen tot de Molukse burgemeester en voormalig advocaat die voor een werkbezoek in Nederland was.

Andrew Roos

Interviewer Andrew Roos is de laatste jaren een van de nieuwe gezichten bij landelijke events. Als radiopresentator begon hij in de buurgemeente Capelle bij de lokale omroep Radio Capelle, bij het programma ‘Sagu Manta’. Nu heeft hij bij de lokale omroep in Krimpen zijn eigen programma ‘Het Molukse Uurtje’.

Vrijdagavond zat hij naast Walikota Ambon om over zijn leven te praten. Ze spreken over zijn jeugd in Maluku, de weg naar zijn positie als burgemeester van de hoofdstad Ambon, zijn relaties met Molukkers thuis als zowel in het buitenland en de Molukse geschiedenis. Ook beantwoordt Louhenapessy vragen over de recente aardbevingen in de Molukken. De huidige situatie en gaat Andrew er dieper op in. Kortom een exclusieve interview met Bpk. Walikota Ambon, die u moet kijken.

Het interview zal in het nieuwe jaar rond februari worden uitgezonden via diverse (inter)nationale mediakanalen. Houdt Tifa Magazine in de gaten.

Exit mobile version