An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Arrestaties na vondst RMS-vlag in Piru, West Seram

PIRU – Gisteren is in de Molukken een man aangehouden, vanwege het bezit van een ‘Benang Raja’-vlag, oftewel de vlag van de RMS (Republik Maluku Selatan). Op sociale media zijn daar beelden van te zien. Verschillende media melden, dat de man Alexander Dominggus Workala (37) door het leger is aangehouden en werd overgedragen aan de politie omdat de vlag in zijn huis lag. Ook vandaag zijn mensen gearresteerd.

Een woordvoerder van het Indonesische leger, letkol inf. Nunung Nugroho, heeft aan journalisten verklaard dat er tips waren binnengekomen over een RMS-vlag, waarop er vervolgens een huiszoeking werd gedaan in een huis in Piru, West-Seram. Zo melden journalisten van Teras Maluku.

De RMS streeft afscheiding van Indonesië na. De ‘Benang Raja’-vlag, is door de Indonesische autoriteiten verboden. Op het filmpje die rond gaat op het internet is te zien dat de man de vlag moet vasthouden en hoe de militairen daar foto’s van maken. (Zie bovenstaande foto)

Donderdag hebben nieuwe aanhoudingen plaatsgevonden. Eén van de aangehouden personen is Pieter Likumahua. Dat melden meerdere bronnen.

Total
0
Shares
Related Posts