Barneveld en Gennep schenken één euro per inwoner aan Molukken

Woensdag hebben de gemeente Barneveld en gemeente Gennep unaniem het voorstel aangenomen om één euro per inwoner te geven aan de Molukken. Voor de getroffenen van de aardbevingen. Bij elkaar meer dan 77.000 euro.

‘Gisteren kreeg ik het bericht dat er wederom een aardbeving was. Door de vele naschokken die er sinds september zijn, is wederopbouw nog steeds niet mogelijk.  ‘Het is heel ver weg, maar voor een grote groep Barnevelders heel dichtbij. Ze hebben familie en vrienden daar’, vertelt raadslid Henk Wiesnekker.

‘We dienen als gehele gemeenteraad dit voorstel in om samen Ambon te steunen. We geven één euro per inwoner van Barneveld.’ Dat is dan 60.000 euro van de gemeente Barneveld. Zo bevestigd Omroep Gelderland.

Voor elke inwoner van de gemeente Gennep is een euro gedoneerd aan de actie voor de Molukken van het Rode Kruis. De schenking bedraagt daardoor meer dan 17.000 euro. Lees meer in 1Limburg.

Doa Untuk Maluku | Zaterdag 30 november 2019 | Rai | Amsterdam

De Molukse gemeenschap organiseert op 30 november as een overdenking in de RAI Amsterdam met christenen en moslims. In combinatie met een Moluks culturele programma. Tijdens deze dag wordt er ook geld ingezameld voor de slachtoffers en de zwaar beschadigde dorpen. En zal er aandacht gevraagd worden voor de aardbevingen in Maluku. Meer informatie leest u hier.

Tevens wordt er op 14 december door de 3e generatie Tulehunezen, die woonachtig zijn in Nederland, een benefiet georganiseerd. Zie flyer.

Tulehu, een havendorp op Ambon fungeert als middelpunt van het verkeer naar de omringende eilanden. En is één van de zwaarst getroffen gebieden. Ook de gemeente Waalwijk steunt de Molukken.

Exit mobile version