An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Batik Ambon

JAKARTA – Batik Ambon is officiëel gelanceerd door Debby Louhenapessy, het hoofd van de Ambonese Ambachtsraad (Dekranasda Ambon). Batik Ambon is mede tot stand gekomen door de samenwerking tussen ontwerpers Efie Hehanussa en Rudy Chandra, die de kenmerkende motieven van de lokale gemeenschappen naar voren bracht.

De batik is bekend om haar kenmerkende motieven en is een populair kledingstuk in vele delen van het Indonesische Archipel, maar tegenwoordig ook in Ambon. Dit leidde tot een idee dat ontstond bij het stadsbestuur van Ambon. Het hoofd van Dekranasda Ambon, Debbie Louhenapessy en ontwerpers Efie Hehanussa en Rudy Chandra sloegen de handen ineen voor dit project en creëerden typische Molukse batikmotieven die de identiteit van het Molukse volk in Ambon weergeven.

Op 31 oktober jl. werden er in Jakarta lanceringsactiviteiten gehouden met o.a. een Ambon Batik show waarin diverse Batik Ambon met de kenmerkende kruidnagel-, nootmuskaat-, tahuri-, rand- en zonmotieven werden tentoongesteld.

Debbie Louhenapessy vertelt: “In de toekomst zal de Ambon-batik gereproduceerd worden met verschillende motieven die typerend zijn voor Ambon en de andere delen van de Molukken. Dit heeft ook een verband met de slogan ‘The Spice Islands’, ontwikkeld door de regionale Molukse overheid.”

Lees ook: Batik Maluku, designs met Molukse elementen

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

Total
0
Shares
Related Posts