An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Beleef LimaDiti, eeuwenoude traditionele zang en dans op Molukse Dag op Kwaku

AMSTERDAM – Zang- en dansgroep LimaDiti verzorgt tijdens de Molukse Dag op Kwaku een authentiek traditionele optreden. De Tanimbarezen hebben een bijzondere kunst en artistieke cultuur. Op 30 juli aanstaande kunt u dit bewonderen met het optreden van LimaDiti.

LimaDiti geeft op een unieke, theatrale wijze inzicht in de cultuur van Tanimbar. Kleurrijk, met eeuwenoude traditionele zang en dans in combinatie met feestliederen. Veelal akoustisch, met de tifa als begeleiding, zoals ook op de kampong deze ritmische hartslag van de Molukken te horen is.

De Tanimbar-eilanden, oftewel Kepulauan Tanimbar in de Molukken vormen de grens tussen de Arafurazee en de Bandazee, twee randzeeën van de Grote Oceaan. De leden van LimaDiti hebben allen hun roots in deze archipel. In 2016 tijdens de eerste Molukse Dag op Kwaku stond de groep ook al op het festival en nu staan ze speciaal voor het lustrum weer op deze dag, een festival met bezoekers uit het binnen- en buitenland.

Op de Molukse Dag op Kwaku zullen weer verschillende Molukse artiesten, bands en culturele dansgroepen optreden. Het Kwaku Summer Festival is een happening waar ook veel families en gezinnen op af komen. En is het grootste culturele evenement in Nederland.

Onze nieuwe editie is uit! En onze abonnees krijgen deze week hun magazine binnen. Wordt u ook abonnee?

Wilt u lid worden? Dan kunt zich aanmelden via: social@tifamagazine.com Ovv Abonnee Magazine, uw naam, email en adres gegevens. Nu 1 jaar, 4 edities voor 15 euro exclusief verzendkosten.

Total
0
Shares
Related Posts