Bezoek de Alifuru in Seram

Bezoek de Alifuren in Seram Molukken Indonesië

Zo’n veertig jaar geleden had je een bezoek aan deze Nuaulu-stam in Seram waarschijnlijk niet overleefd. De Alifoeren zijn namelijk de inheemse stammen die in het regenwoud leven en koppensnellers waren. Ze geloven in een natuurgodsdienst. En zijn de oorspronkelijke bewoners van de Molukken. 

De Alifoeren beschikken volgens Molukkers over raadselachtige vermogens, zoals zichzelf laten verdwijnen of vliegend honderden kilometers afleggen. Deze krachten leveren hen – nog steeds getooid met hun rode hoofddoeken – respect op van de gehele bevolking. Zeker een bezoek waard dus tijdens je trip langs de eilanden van de Molukken.

De Reisbijbel maakte een uitgebreide trip naar de Molukken om de Alifoeren te ontmoeten. Die oeroude tradities en cultuur in stand houden van de voorouders van de Molukse bevolking.

Tip van Reisbijbel: “Bij een reis als deze, wanneer je flink de binnenlanden intrekt en afgelegen gebieden bezoekt, is het leuk wat mee te nemen voor de lokale kinderen. Zorg dat je met je lokale gids goed afstemt hoe je je (duurzame) cadeautjes uitdeelt. Wij nemen ook altijd stevige ballen van duurzame kwaliteit mee, die we ter plekke met een pompje opblazen. Junior reporter Lieve speelt zo makkelijk een uur met de lokale kinderen, waarna we de bal achterlaten bij de schooljuf of het dorpshoofd!”

Bekijk hierboven een korte introductie filmpje. En lees verder op de website van De Reisbijbel.

Official Merchandise – Visit Ambon 2020
Bij Moluccan Islands!
Check ook de officiële muziek video: “Rindu Ambon

“AMBON FEST WEEK”
17 – 24 OKTOBER 2020
Pattimura Park – Lapangan Merdeka
(Tijdens de herfstvakantie in Nederland)

AMBON CITY, MOLUCCAS

Mobiele versie afsluiten