An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Bobby Petta te gast bij voetbalprogramma en Reality Show in UK

Voormalig Moluks voetballer en Celtic Legende Bobby Petta is een graag geziene gast aan tafel bij PLZ Soccer, een talkshow waarin wordt gediscussieerd over de laatste ontwikkelingen op de voetbalvelden in het Verenigd Koninkrijk. Tevens verschijnt hij als Special Appearance in de reality tv show Glow.

Bekijk hier beelden van PLZ Soccer

Bobby begon zijn carrière als profvoetballer in 1993 bij Feyenoord en debuteerde tegelijkertijd met Giovanni van Bronckhorst in de hoofdmacht. In de zomer van datzelfde jaar tijdens een oefenduel tegen Barcelona (4-2 winst) scoorde hij tweemaal.

Na Feyenoord vertrok hij naar Engeland, waar hij drie seizoenen voor Ipswich Town FC speelde. In 1999 tekende Petta een contract in Schotland bij Celtic FC en speelde vier seizoenen voor de club, behalve in competitieverband ook in de UEFA Cup en Champions League

Hij werd meermaals opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, maar kwam daarvoor nooit daadwerkelijk in actie. Na zijn avontuur in Schotland vertrok hij naar Australië. In 2009 besloot hij definitief te stoppen en eindigde zijn voetbalcarrière bij Sydney FC.

Bobby & Gio

Bobby Petta en Giovanni van Bronckhorst waren in de jeugd enorm close. Bobby is dan ook heel erg trots op wat zijn voetbalmaatje heeft bereikt.

“Met de aanstelling van Giovanni van Bronckhorst als hoofdtrainer bij Feyenoord, is de populariteit van de Rotterdamse club onder de Molukse gemeenschap en ook op Maluku alleen maar vergroot. “Op de Molukken is iedereen enorm trots”, vertelde Bobby aan Voetbal International.

Total
0
Shares
Related Posts