An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Boodschap op Maulid Nabi: Religieuze tolerantie in Maluku

De islamitische wereld stond afgelopen week in het teken van de geboorte van de profeet Mohammed. Gistermiddag werd dit ook groots herdacht in het Islamic Center in de hoofdstad Ambon van de Molukken. Onder de duizenden aanwezigen was ook Murad Ismail de aankomend gouverneur.

Aan verslaggevers liet hij weten dat de viering en herdenking erg belangrijk is voor hem. “Ik zal het elk jaar doen, omdat het de geboorte is van onze profeet. Ik neem altijd de tijd als er iets religieus plaatsvindt. Later in december zal ik ook deelnemen aan activiteiten in de Maranatha-kerk tijdens kerst. Als de religie sterk is en in God gelooft, zullen we negatieve dingen vermijden,” zei Murad.

Ter gelegenheid van deze dag heeft zijn vrouw, Widya Murad Ismail, de gehele Molukse bevolking bedankt voor het kiezen van haar man als nieuwe gouverneur. En het vertrouwen dat hij Maluku naar een goed toekomst zal leiden.

De bijeenkomst werd ook bijgewoond door de Arabische Sheikh Ahmad Al Misry uit Jakarta. Die bij de gelegenheid een preek hield gericht op het vreedzaam samen leven in Maluku, omdat er geen enkele religie is die het leven leert elkaar te haten. “We moeten religieuze tolerantie hebben in de wereld, de Molukken kan een voorbeeld zijn,” zei de sjeijk.

Mawlid an-Nabi, in het Maleis Maulid Nabi (Geboortedag Mohammed) begint officieel de voorgaande avond bij zonsondergang, dus dit jaar op dinsdagavond 20 november 2018.

Moslims over de hele wereld vieren dan feest. Kinderen krijgen nieuwe kleding en er wordt speciaal eten bereid. Zo ook in de Molukken waar het respecteren van elkaars religies voorop staat.

 

Bronnen: Intim NewsSiwalima News

Total
0
Shares
Related Posts