An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Burgemeester Ambon betreurt het dat Visit Ambon 2020 niet door kon gaan

AMBON- De burgemeester van Ambon, Richard Louhenapessy, gaf vandaag een toespraak in het kader van de 445ste verjaardag van Ambon-stad. Door het wereldwijde coronavirus konden de evenementen van Visit Ambon 2020 niet doorgaan. Veel Molukkers hadden zich hierop verheugd.

Molukkers van waar dan ook ter wereld zouden dit jaar terugkeren naar de Molukken in het kader van Visit Ambon 2020 dat in het teken stond van de 445ste verjaardag van Ambon-stad. In oktober stond er een groot evenement gepland, de ‘Ambon Fest Week’. Waarbij de internationale Molukse gemeenschap terug naar de eilanden zouden gaan en toeristen op een feestelijke manier kennis konden maken met de cultuur en de mensen in Ambon Manise. Burgemeester Louhenapessy betreurt het dat de evenementen niet door konden gaan.

Burgemeester Richard Louhenapessy: “Dit jaar zou eigenlijk anders zijn dan de jaren hiervoor. Zo hebben we geen Amboina Karnaval Musik, geen baris-groepen, geen makan patita (Molukse picknick), geen Goyang Tobelo of Kaka Enda, geen nyong Ambon of nona Ambon met traditionele Molukse klederdracht, geen tifa geluiden, tahuri en kapata’s. We zouden de 445ste verjaardag van Ambon groots vieren met het thema Visit Ambon 2020. Namens de regering van Ambon-stad, mijn oprechte excuses aan iedereen die zich hierop had verheugd. Laten we hopen dat volgend jaar de verjaardag van Ambon-stad groots en uitbundig gevierd kan worden. Dat dit jaar vanwege Covid-19 niet kon.”

Verder vroeg de burgemeester de gemeenschap om goed op elkaar te letten en het geloof in God te houden. Ook riep hij op dat iedereen zich aan de coronamaatregelen moet houden. En hoopt hij dat de pandemie snel voorbij zal zijn.

Total
0
Shares
Related Posts