An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Burgemeester Ambon sluit rosse buurt Tanjung Batu Merah

De Rosse buurt bij Tanjung Batu Merah in Ambon moet op last van de gemeente dicht want de lokale politiek, geloofsgemeenschappen en de bewoners van Batu Merah zijn het overlast, vaak midden in de nacht, meer dan zat. Ook past het niet bij de Molukse normen en waarden. Zie bovenstaand video. 

Hierdoor verdwijnen tientallen werkplekken en staan de sekswerkers op straat. De vrouwen zijn in het algemeen migranten en komen uit specifieke steden of dorpjes uit Java en Manado, of Makassar. Diegene die geen identiteitskaart heeft van Ambon wordt teruggestuurd naar hun plaats van herkomst. Voor deze regeling hebben de autoriteiten van Ambon een voorstel ingediend bij het Ministerie van Sociale Zaken die het plan ondersteund. Zo schrijft Antara News.

De plek wordt bestempeld als onveilig. Een gebied waar ziektes worden verspreid. Ook is het drankgebruik er groot dat veel problemen veroorzaakt terwijl er ook kinderen en ouderen in de buurt wonen.

Sinds het aantreden van de nieuwe gouverneur en het tweede termijn van Richard Louhenapessy als burgemeester vinden er strengere controles tegen corruptie plaats. Dat zorgt er onder meer voor dat criminelen uit andere streken van Indonesië (zowel mannen als vrouwen) niet meer de kans krijgen om het gebied crimineel te organiseren. Dat blijkt doordat de autoriteiten structureel en onaangekondigd langs clubs en karaokebars gaan om een Razzia te houden.

De burgemeester van Ambon, Richard Louhenapessy, is blij met de sluiting van de prostitutie buurt. Hij zegt: “Eigenlijk was het de bedoeling om het al in september te sluiten. Maar de aardbevingen de afgelopen week heeft mijn focus, dat is op dit moment mijn eerste prioriteit.” Louhenapessy heeft kort geleden ook al karaokebars gesloten waar criminele activiteiten plaatsvonden.

Bron: Carang TV, Antara News
Foto: Aangehouden prostituees op het politiebureau in Ambon

Total
0
Shares
Related Posts