Burgemeester Ambon: “We gaan geschiedenis schrijven met Visit Ambon 2020”

De burgemeester van Ambon is in Nederland voor een werkbezoek. Hij is hier speciaal om Visit Ambon 2020 te bespreken. Tijdens het bezoek ligt de nadruk op de goede organisatie tussen Nederland en de Molukken. 

Over twee jaar bestaat kota Ambon 445 jaar! Burgemeester Richard Louhenapessy doet een oproep aan alle Molukkers wereldwijd om dit gezamenlijk te vieren in de hoofdstad van de Molukken. Visit Ambon, Pulang Kampong!

Louhenapessy kwam afgelopen zondag op Schiphol aan na een bezoek aan Israël en Palestina. Hij ging daarna direct in overleg met District95, de aangestelde organisatie die alles rondom VA2020 vanuit Nederland promoot en coördineert. District95, wat staat voor Daerah Siwa Lima is tevens de mede-organisator van de Molukse Dag op Kwaku.  In hun presentatie gaven ze een uitgebreide uitleg aan de burgemeester wat de concrete plannen zijn voor de komende 2 jaren.

De vergadering werd zondagavond afgesloten met een werkdiner met het team van Visit Ambon 2020 in Nederland.

Het bezoek bevestigt de goede relatie tussen de Molukse gemeenschap in Nederland en de Molukken en biedt een goede gelegenheid om de samenwerking verder te verbreden en te verdiepen, met het oog op de toekomst.

De tweede dag van het werkbezoek was een ontmoeting van burgemeester Louhenapessy met de burgemeester en loco-burgemeester van Vlissingen. En een lid van Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA). s’ Avonds volgde een gezellige informele ontmoeting met Victor en Francien van Bronckhorst, de ouders van Giovanni van Bronckhorst. En als laatste nog een gesprek met de directeur van BPR Bank Legian die tevens ook sponsor is van VA2020.

Dinsdagochtend ontmoette de burgemeester een deel van de zakelijke partners voor Visit Ambon 2020 uit Nederland. Bij een goede organisatie hoort ook dat je moeilijke onderwerpen bespreekt om alles te realiseren, maar al snel blijkt dat iedereen op één lijn staat. Alle betrokkenen noemden het een goed overleg waar gezamenlijk oplossingen werden bedacht om aan alles te voldoen.

Vlnr: Wiwiek Wiratha (specialist; consultant voor Tourism, Industry & Property), Estafano van Aanholt (District95), Dominggus Matulapelwa (Pemkot, Ambon City Government), Ambonwhena Aratuaman (District95), Lisa Ekklesia van Travel Excellent Ekklesia, Secretaris Anthony Latuheru (Pemkot, Ambon City Government), Rick Wouters sales en marketing manager van Garuda Indonesia Nederland/Europa, Burgemeester Richard Louhenapessy, Rico Hayat hoofd van toerisme Ambon, Carrie Ronodihardjo marketing en sales coördinator van Garuda Indonesia Nederland/Europa, Hong Oei directeur van Asfalea Travel, Angelo Manuhutu promotor en coördinator VA2020 Nederland.

 

Contact: info@visitambon2020.com

Exit mobile version