An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Burgemeester Ambon wint Cultuurprijs en zorgt voor meer werkgelegenheid

AMBON – Burgemeester Richard Louhenapessy van de Molukse hoofdstad Ambon heeft het weekend de Anugerah Kebudayaan PWI 2020 ontvangen. Een culturele prijs van de Indonesian Journalist Association. Het evenement dat plaatsvond in Zuid-Kalimantan werd ook bijgewoond door president Joko Widodo van Indonesië en andere politici.

Met deze prijs gaat er wederom veel aandacht naar de stad Ambon in de Molukken dat vorig jaar is erkend door UNESCO op de werelderfgoedlijst als muziekstad. De stad groeit en wordt moderner maar behoudt hun culturele identiteit. Ook de regent van West-Halmahera in de Noord-Molukken won de prijs en acht andere overheidsfunctionarissen.

Werkgelegenheid

Dit jaar staat de Molukken in het teken van Visit Ambon 2020. De hoofdstad is belangrijk, het hart van de meer als 1000 Molukse eilanden. Dit jaar zorgen de festiviteiten rondom VA2020 voor werkgelegenheid en moet het de welvaart stimuleren in Maluku. Ook wordt de culturele identiteit gepromoot en zal de 445ste verjaardag van Ambon stad worden gevierd.

Supermarkten

Volgens burgemeester Louhenapessy hebben de supermarkten Indomaret en Alfamidi in Ambon stad verschillende voordelen voor de inwoners. Het creëert werkgelegenheid voor honderden mensen en men kan ten alle tijde aan hun levensbehoeften komen”, aldus Louhenapessy.

Indomaret en Alfamidi hebben 70 verkooppunten, elk heeft 9 werknemers en hebben er dus in totaal 630 mensen werk. Volgens de burgemeester zullen Indomaret- en Alfamidi zorgen voor prijsconcurrentie en zullen de consumenten ervan profiteren.

Louhenapessy zei dat de aanwezigheid van supermarkten ook aansluit aan de gemeenschap die buiten de Molukken wonen en jaarlijks terugkeren. En voor buitenlanders en binnenlandse toeristen. Zij zijn luxe gewend in de landen en regio’s waar zij wonen. “Dus wij moeten ook meegaan met de tijd en onze hoofdstad modern en comfortabel maken”, zo verteld hij aan de pers.

“Ik denk alleen in het belang van onze mensen, er is geen beleid dat in het nadeel is van de gemeenschap”, zei hij tot slot.

Total
0
Shares
Related Posts