An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Burgemeester Gennep vraagt Buitenlandse Zaken voor aandacht aardbeving op Molukken

Diverse hulpstromen vanuit Molukse families en organisaties in Nederland, zo ook in Gennep, zijn intussen op gang gekomen. De burgemeester van de gemeente Gennep heeft een brief gestuurd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zie hieronder.

Lees verder onder de brief

Bron: Erns Kaya

D66 Gennep heeft inmiddels een motie ingediend om de gemeenteraad te verzoeken om de getroffenen te ondersteunen. Zo meldt de partij op hun website.

Veel huizen in de getroffen gebieden (in delen op Ambon, West Seram en Haruku) zijn verwoest of onbewoonbaar geworden en het gewone leven is daar ontwricht. Vele inwoners zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht en leven onder erbarmelijke omstandigheden.

Zoals ook andere gemeentes doen met een grote Molukse gemeenschap wilt D66 Gennep voor € 1,- per inwoner van de gemeente doneren voor noodhulp. Deze noodhulp komt tot stand via het Rode Kruis. Totaal afgerond € 17.000,-.

Inmiddels heeft de PvdA haar steun toegezegd en dient samen met D66 de motie in. De andere partijen zijn van harte uitgenodigd om hun naam en handtekeningen onder deze motie te zetten, zo schrijft de partij. Tijdens de raadsvergadering van 4 november 2019 zal de motie ter besluitvorming liggen.

Nog steeds bevingen ook op Papoea

Opnieuw is Ambon vannacht geraakt door een beving met een kracht van 4.0 op de schaal van Richter. En ook Jayapura is gisteren getroffen met een magnitude van 5,8. De Molukken en het buureiland Papoea liggen op de zogenoemde Pacifische Ring van Vuur, waar aardplaten in beweging zijn en botsen. Een hoefijzervormig gebied rondom de Stille Oceaan en Zuidoost Azië.

Bronnen: D66 Gennep, BMKG, CNN Indonesia

Total
0
Shares
Related Posts