An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Burgemeesters Waalwijk en Den Bosch steunen nieuwe oproep voor erkenning leed Molukkers

Burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk steunt de oproep van verschillende gemeenten het leed te erkennen dat de Molukkers ooit is aangedaan na hun aankomst zeventig jaar geleden in Nederland. Vlak voor het paasweekend ging een tweede brief vanuit de burgemeesters naar het kabinet. Kleijngeld heeft die ook ondertekend. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Ook burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch ondertekent alsnog de brief. Dat doet Mikkers na een gesprek met het Molukse comité Tenega en de Molukse Evangelische kerkgemeenschap in Den Bosch. Zo schrijft de krant.

In een eerdere artikel van het Brabants Dagblad zei de burgemeester van Waalwijk over de gemeenschap in zijn gemeente: ,,Ik weet niet of ze zich zelf herkennen in het soms wat kwetsbare beeld dat van de Molukse gemeenschap wordt geschetst.”

,,Ik ken de gemeenschap hier als krachtig, trots en zelfbewust. Ze zijn volwaardig onderdeel van de samenleving, met behoud van hun eigen identiteit. Ze leverden hier raadsleden en een wethouder. Ik zou zo’n brief daarom zeker anders hebben geformuleerd”, zei de Waalwijkse burgemeester eerder.

Een grote meerderheid van de Waalwijkse raad riep donderdagvond op de brief alsnog te ondertekenen. Maar Kleijngeld bleek het dezelfde dag al te hebben gedaan. Beide burgemeesters benadrukken dat zij niet op de hoogte waren gebracht van de eerste actie. En dat gold voor meer burgemeesters van gemeenten, waar veel Molukkers wonen.

Lees verder in het BD.

Total
0
Shares
Related Posts