Business Meeting Toerisme in Ambon

AMBON – Het bureau van toerisme en cultuur van Ambon stad heeft een Business Meeting gehad met zakenlieden in de toeristische sector die lid zijn van Perhimpunan Hotel dan Restoran Indonesia (PHRI), Indonesian Travel Association (ASITA), en horecaonderneming in Ambon.

Het hoofd van toerisme en cultuur Rico Hayat liet aan de media weten dat de bedoeling van de meeting bestaat uit informatie tussen de regering en het bedrijfsleven uit te wisselen, met name over, van, voor activiteiten die de komende twee jaar zullen plaatsvinden in de hoofdstad van de Molukken.

Hij vervolgde, het stadsbestuur heeft vastgesteld dat 2020 als het jaar van de toeristische bezoeken bestempeld wordt. “Dit vereist de nodige aandacht en samenwerking van alle partijen. En wij van het toerisme en cultuurbureau zullen samenwerken met alle ondernemers, op het gebied van toerisme”, zei hij.

De presentatie vond plaats in het Amaris Hotel. De evenementen die zullen worden gehouden, worden geïmplementeerd bij het toerisme en cultuurbureau van Ambon stad. “Wij zorgen dat de kalender vooruit bekend wordt gemaakt, zodat men er van tevoren op de hoogte van is wat er plaats gaat vinden. Met het oog op de voorbereiding van alle relevante belanghebbenden”, aldus Hayat.

Kalender van toerisme evenementen 2019

Het is van belang dat alle hotels, restaurants en cafes en andere toeristische locaties professioneel te werk gaan. Er moet voldaan worden aan strikte vereisten.

Hayat was in het gezelschap van Titi Oratmangun, het hoofd van marketing toerisme in Ambon. Zij legden uit, dat in verband met grote evenementen die worden gehouden, is samenwerking tussen het stadsbestuur en derden uitermate belangrijk.

Ook belangrijk, zet hij voort, is het voorbereiden op dat Ambon stad in 2019 zal worden opgenomen als wereldmuziek stad van UNESCO. Dat betekent dat we op internationaal niveau moeten voldoen aan vele eisen.

De volgende ontmoeting tussen het stadsbestuur en deze zakenlieden is gepland tegen het einde van de maand. “We willen feedback en informatie tussen de overheid en het bedrijfsleven. Met deze input krijgen we een beeld van wat we kunnen verbeteren, wat we kunnen doen als regering. En bovenal, tegen welke obstakels zij oplopen en hoe wij deze samen aan kunnen pakken”, legde hij uit.

Op z’n Moluks

Rico Hayat heeft een beroep gedaan op de PHRI om de lokale kenmerken te prioriteren, bijvoorbeeld door typisch Molukse culinair te serveren, gebruik van hotel uniformen met Molukse elementen en natuurlijk veel Molukse muziek, als een implementatie van Ambon de stad van de muziek.

Vooruitgang

Hayat vervolgt, deze bijeenkomst was ook een follow-up van de inspanningen van burgermeester Richard Louhenapessy om het vooruitgang van Ambon in alle aspecten door te zetten op het gebied van veiligheid, economie, sociaal, cultuur etc.

In de vergadering, vertegenwoordigde hij ook de regering met het overbrengen van het belang van alle partijen in het behoud van een schone leefomgeving, niet alleen in hotels en restaurants, maar ook cafes en andere toeristische trekpleisters, en ook de openbare voorzieningen.

De meeting werd als zeer positief ervaren. Het is van belang dat de samenwerking blijvend wordt en het bedrijfsleven wordt gestimuleerd.

De officiële website van Visit Ambon 2020 zal binnenkort online staan. Hierop staat alle informatie en programma’s van de Ambon City Government in 2019 en 2020. En de promotiecampagne in Nederland.

Het doel van de promotiecampagne in Nederland is om naast de Molukkers die terug zullen gaan ook Nederlandse toeristen kennis te laten maken met Ambon en de Molukken.

WWW.VISITAMBON2020.COM

BINNENKORT ONLINE!

Exit mobile version