An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Canada ziet potentie in Maluku

Gubernur Maluku, Said Assagaff menyerahkan cinderamata kepada Kepala Bagian Politik dan Hubungan Masyarakat Kedutaan Kanada untuk Indonesia, Geoffrey J.C. Dean usai pertemuan tertutup di kantor Gubernur Maluku, Ambon, Jumat (16/11).

Gouverneur Said Assagaff van de Molukken ontving een bezoek van Geoffrey Dean het hoofd van ‘Political and Public Affairs’ van de Canadese ambassade in Indonesië. De Canadezen zien van de 34 provincies in het land de Molukse eilanden als een serieus relatie op het gebied van maritiem.

Volgens vertrekkend gouverneur Assagaff was Dean erg nieuwsgierig naar de Molukken. Veel dingen werden besproken gaande van visserij en economie tot aan toerisme. Dean kreeg een uitleg over het Molukse continent, dat er meer zee dan land is.

“Ik heb vooral uitgelegd dat de Molukken grotendeels uit water bestaat, we bouwen een netwerk van connectiviteit. Sommige delen van Zuid-Seram, Aru en andere Molukse eilanden kunnen fungeren als belangrijke doorvoerhaven voor producten die naar Java moeten,” vertelde de gouverneur aan verslaggevers na het bezoek van Geoffrey Dean vorige week vrijdag.

Daarnaast stelde de Canadese vertegenwoordiger voor Politieke en Publieke Zaken ook voor om te overwegen om naar vervoersnetwerken te kijken die eventueel door Canada kan worden ondersteund.

“Als Canada potentie ziet in de Molukken hebben we meer personeel nodig dus ook meer hulp. Er moeten mensen getraind worden, bijvoorbeeld op het gebied van transport,” legde Assagaff uit.

Dean vertelde aan de gouverneur dat hij in Tokio was geweest en vis uit de Molukken aantrof. Het potentieel van tonijn in dit gebied is van zeer goede kwaliteit en ‘Maluku’ kan als merk betiteld worden, zo delen de meningen.

 

Bronnen: Warta Maluku, Berita Maluku, Kabar Timur

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

1e Lustrum Tanimbardag geslaagd

De jaarlijkse terugkomende Tanimbardag in Twello voor en door Tanimbarezen werd afgelopen weekend voor de vijfde keer georganiseerd.…