An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Carolijn Lilipaly het gezicht van MTV Europe in de jaren ’90

Carolijn Lilipaly (50) is Moluks trots, onze eigen televisiester. De dochter van voormalig PvdA-Kamerlid John Lilipaly, die eens in de schijnwerpers stond. Ze was in de jaren ’90 één van de succesvolste presentatrice uit Nederland in het buitenland.

Carolijn Lilipaly ging van rechten studeren naar de televisiewereld. Haar doorbrak was in de jaren’ 90 bij MTV in London, waar ze de naam Carolyn aan nam, die voor Engelstaligen makkelijker uit te spreken was. Ze presenteerde daar vijf jaar en reisde de hele wereld rond. Waardoor ze al snel internationale bekendheid kreeg.

Ze interviewde veel bekende internationale sterren uit de muziek- en filmwereld. Later ging ze presenteren bij CNBC Europe, Net5 en Canal+. Vanaf januari 2003 werd ze de presentatrice van de ochtendbulletins van het NOS Journaal.

Carolijn Lilipaly heeft in haar professionele carrière als presentatrice de top in de televisiewereld kunnen bereiken. Ook was ze nog eens een celebrity couple met de Belgische zanger Koen Waters. In 2001 trad hij dan ook met zijn band Clouseau belangeloos op, voor de landelijke inzamelingsactie ‘Samen voor de Molukken’, dat toen bijna 5,5 miljoen gulden had opgebracht. Een actie op de landelijke televisie om de bevolking van de Molukken humanitaire hulp te kunnen bieden tijdens de burgeroorlog toen.

In 2004 nam ze een stapje terug om bij Omroep Zeeland te werken. Haar thuisbasis. Daar deed ze ook het nieuws. Daarna was ze eigenlijk weinig tot niet meer op tv te zien. En ging ze meer achter de schermen werken. Sinds Juni 2017 promoot ze Zeeland nationaal en internationaal als filmlocatie voor film en TV, maar ook voor reclame en afstudeerprojecten.

In bovenstaand filmpje ziet u één van haar vroegere uitzendingen op MTV.

Doa Untuk Maluku | Zaterdag 30 november 2019
Rai | Amsterdam

Op 30 november as vindt er een overdenking plaats in de RAI Amsterdam met christenen en moslims. In combinatie met een Moluks culturele en muzikale programma. Tijdens deze dag wordt er geld ingezameld voor de slachtoffers en de zwaar beschadigde dorpen. En zal er aandacht gevraagd worden voor de aardbevingen in Maluku en Maluku Utara. Meer informatie leest u hier

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

200 jaar Pattimura

Molukkers over de hele wereld hebben maandag de Molukse held Pattimura herdacht. Elk jaar op vijftien mei is…