An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Een collectieve visie voor landbeheer op de Molukken

De aantasting van het milieu en bosverlies nemen wereldwijd toe en heeft directe impact op tropische bosrand dorpen. Zo ook in de Molukken. De inheemse bevolking maakt zich zorgen over wat er met hun land in 30 jaar zal gebeuren. En hopen dat niet hetzelfde gebeurt zoals in Sumatra.

De Collaborative Land Use Planning and Sustainable Institutional Arrangements (Colupsia) is een onderzoeks- en ontwikkelingsproject met als doel lokale gemeenschappen te helpen. Om aantasting van hun land en milieu te voorkomen en gemeenschapsrechten te versterken door de mening van alle belanghebbenden te binden tijdens landgebruiksplanningsprocessen.

De onderzoekers komen allemaal uit verschillende landen. Het hoofdkantoor van Collaborative Land Use Planning and Sustainable Institutional Arrangements zit in Bogor, Indonesië. Ook hebben ze kantoren in Kenia, Kameroen en Peru.

In bovenstaande reportage kunt u de studie van deze organisatie bekijken in de Molukken, op het moedereiland Seram van 2014 tot 2017. Zij interviewen ook de bewoners en brengen hun leefgewoonten in beeld. U kunt meer lezen op de website van Cifor.

Foto: GenPi Maluku / Itam manis

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

De Morgenster vlag

Gisteren werd door Papoea’s en sympathisanten zowel in Papua als wereldwijd 1 december gevierd met een vlaghijsing van…