Conferentie Kebudayaan Maluku in 2020 op Seram

In 2014 werd de eerste Conferentie Kebudayaan Maluku in de hoofdstad Ambon gehouden. In 2016 vond de tweede conferentie plaats in Namlea, Buru en vorig jaar werd de derde bijeenkomst georganiseerd op de Aru-eilanden in Dobo, in combinatie met The International Maluku Research Conference. Naast lokale vertegenwoordigers waren er ook sprekers uit Nederland en Australië.

De volgende staat gepland in november 2020, in Piru op Seram. Dat meldt Stichting Moluks Historisch Museum. Tijdens de eerste conferentie in Ambon werd door de vertegenwoordigers van meerdere districten al besproken om de conferenties, op verschillende eilanden te laten plaatsvinden.

The International Maluku Research Conference startte in 1990 in Hawaï waar destijds professor James Collins verbonden was aan de plaatselijke universiteit. Er volgden nog vier conferenties waarvan nog een in Honolulu (1992), twee in Ambon (1994, 1996) en een in Darwin (1999). Voor de zesde keer kwamen verschillende wetenschappers bijeen in Dobo. Waaronder Wim Manuhutu hij is oud-directeur van het Moluks museum in Nederland.

 

Bron: Stichting Moluks Historisch Museum

Exit mobile version