An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Corona-update Molukken en Noord-Molukken

AMBON – De afgelopen 24 uur werden er volgens het Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19 geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Nadat deze week twee coronapatiënten zijn overleden. Dat bevestigt de regionale regering.

Tot dusver zijn er tweeëndertig mensen in heel de Molukken positief getest waarvan er twaalf zijn genezen en twee overleden.

Maluku
Positief: 32
Genezen: 12
Overleden: 2

Maluku Utara
Positief: 54
Genezen: 8
Overleden: 0

Papua
Positief: 277
Genezen: 48
Overleden: 6

Papua Barat
Positief: 53
Genezen: 0
Overleden: 1

Lees verder onder de banner

Verwarring door medische afkortingen ODP en PDP

De regionale regering van de Molukken benadrukt dat men zich niet moet verwarren met de aantallen bij Orang Dalam Pemantauan (ODP) en Pasien Dalam Pengawasan (PDP).

En het verschil tussen positief getest en mensen met symptomen die uit voorzorg en om coronaverspreiding te voorkomen per direct in isolatie worden geplaatst of in quarantaine.

Wat is dan het verschil tussen deze termen?

ODP is een afkorting van mensen in monitoring. Een persoon behoort tot deze categorie als hij naar een ander land of regio is geweest. Als iemand direct contact heeft gehad met een coronapatiënt valt degene ook onder deze categorie. Mensen die in deze groep vallen, hebben dus geen symptomen.

PDP is een afkorting van patiënt onder toezicht. Dat wil zeggen, mensen die in deze categorie vallen, zijn behandeld door artsen en vertonen ziekteverschijnselen zoals koorts, hoesten, loopneus en kortademigheid.

Bron: Gugus Tugas Covid-19

Total
0
Shares
Related Posts