Corona-update Molukken en Noord-Molukken

AMBON – De afgelopen 24 uur werden er volgens het Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19 geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Nadat woensdag de drieëntwintigste coronapatiënt werd gemeld. Dat bevestigt de regionale regering.

Tot dusver zijn er drieëntwintig mensen in heel de Molukken positief getest waarvan er twaalf zijn genezen.

Maluku
Positief: 23
Genezen: 12
Overleden: 0

Maluku Utara
Positief: 40
Genezen: 3
Overleden: 0

Papua
Positief: 205
Genezen: 47
Overleden: 6

Papua Barat
Positief: 37
Genezen: 0
Overleden: 1

Verwarring door medische afkortingen ODP en PDP

De burgemeester van Ambon heeft de Molukse gemeenschap eerder al gevraagd zich niet te verwarren met de aantallen bij Orang Dalam Pemantauan (ODP) en Pasien Dalam Pengawasan (PDP).

En het verschil tussen positief getest en mensen met symptomen die uit voorzorg en om coronaverspreiding te voorkomen per direct in isolatie worden geplaatst of in quarantaine.

Wat is dan het verschil tussen deze termen?

ODP is een afkorting van mensen in monitoring. Een persoon behoort tot deze categorie als hij naar een ander land of regio is geweest. Als iemand direct contact heeft gehad met een coronapatiënt valt degene ook onder deze categorie. Mensen die in deze groep vallen, hebben dus geen symptomen.

PDP is een afkorting van patiënt onder toezicht. Dat wil zeggen, mensen die in deze categorie vallen, zijn behandeld door artsen en vertonen ziekteverschijnselen zoals koorts, hoesten, loopneus en kortademigheid.

Bron: Gugus Tugas Covid-19

Exit mobile version