An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Corona-update Molukken

AMBON – De afgelopen 72 uur werden er volgens het Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19 geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Nadat begin deze week twee andere meldingen waren bevestigd. De voorzitter van de Maluku COVID-19 Task Force for the Acceleration of Handling, Kasrul Selang in Ambon, maakte dat donderdag bekend.

Tot dusver zijn er drie mensen in heel de Molukken positief getest waarvan er één is genezen. Diegene was op zakenreis in Ambon en is teruggekeerd naar West Java. Daarna was het weer even coronavrij. De andere twee die kort daarna bevestigd zijn, waren op reis geweest buiten de Molukken.

Verwarring door medische afkortingen ODP en PDP

De burgemeester van Ambon heeft de Molukse gemeenschap eerder al gevraagd zich niet te verwarren met de aantallen bij Orang Dalam Pemantauan (ODP) en Pasien Dalam Pengawasan (PDP).

En het verschil tussen positief getest en mensen met symptomen die uit voorzorg en om coronaverspreiding te voorkomen per direct in isolatie worden geplaatst of in quarantaine.

Wat is dan het verschil tussen deze termen?

  • ODP

ODP is een afkorting van mensen in monitoring. Een persoon behoort tot deze categorie als hij naar een ander land of regio is geweest. Als iemand direct contact heeft gehad met een coronapatiënt valt degene ook onder deze categorie. Mensen die in deze groep vallen, hebben dus geen symptomen.

  • PDP

PDP is een afkorting van patiënt onder toezicht. Dat wil zeggen, mensen die in deze categorie vallen, zijn behandeld door artsen en vertonen ziekteverschijnselen zoals koorts, hoesten, loopneus en kortademigheid.

Lees meer in: Tribun Maluku

Total
0
Shares
Related Posts