An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Dankwoorden van Molukse gewetensgevangene Johan Teterissa na vrijlating op Kerstmis

Na zijn vrijlating op 25 december 2018 keerde Johan Teterissa terug naar zijn woonplaats op de Molukken. Tijdens een telefoongesprek bedankte hij de Amnesty-mensen die lang voor zijn onvoorwaardelijke vrijlating actievoerden en hem als gewetensgevangene beschouwden en niet als crimineel. Zo meldt de organisatie via hun website.

Teterissa zat samen met andere vreedzame Molukse activisten vast in Java, meer dan 2.500 kilometer van huis. In augustus vorig jaar werden hij en zes anderen gevangenen overgeplaatst naar een gevangenis in Ambon, zodat hij weer dichter bij zijn familie was.

In 2018 zag Teterissa zijn vrouw voor het eerst in 10 jaar. Tegelijk met hem werd ook gewetensgevangene Johanis Riry vrijgelaten. Op dit moment zitten ten minste 29 gewetensgevangenen vast op de Molukken en 27 op Papoea.

Teterissa en 22 anderen voerden in 2007 tijdens de Nationale Familiedag een traditionele krijgsdans uit, waarna ze de verboden Benang Raja-vlag ontvouwen, waarbij de toenmalige president Yodhoyono aanwezig was.

Lees hier verder!

Bron: Amnesty.nl

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pattimura-Dag 2021

SAPARUA – Molukkers herdenken zaterdag de Molukse held Pattimura. Elk jaar op vijftien mei is het Hari Pattimura.…