De jagers en beschermers van de Aru-eilanden in de Molukken

ARU

De Aru-eilanden in de Molukken ligt tussen West-Papoea en Australië. En bestaan uit meer dan 250 eilanden, met een unieke flora en fauna. Een eilandengroep met Melanesische eigenschappen. In bovenstaand filmpje (van ca. vijfentwintig minuten), nemen de Arunezen u mee naar de jungle waar generaties worden groot gebracht.

De Aru-eilanden is voor de meesten een gebied waarover maar weinig bekend is. De bossen bieden een thuis voor dieren als de paradijsvogel, zwarte kakatoe, boomkangoeroe, kasuaris en herten.

Lees verder onder de banner

De inheemse bevolking is voor tenminste 75 procent van de dagelijkse behoeften afhankelijk van het woud. Maar veel leven ook van de zee. De Arunezen hebben hun cultuur en authentieke karakter van hun dorpjes tot de dag van vandaag goed weten te behouden.

Ondanks al dat natuurschoon, leeft de inheemse bevolking in grote armoede, tevens wordt het bedreigd door ontbossing. De organisatie Save Aru Islands, waren al enkele jaren een campagne begonnen tegen ontbossing van deze unieke Molukse eilanden. Ook zet de Arunese politica, Mercy Barends zich in voor haar gemeenschap, om de armoede en illegale ontbossing tegen te gaan.

Lees ook: The indigenous people of Aru saved their rainforest from destruction. Here’s how.

Bron: Forest Watch Indonesia (2016)

Exit mobile version