An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Demonstratie tegen presidentsverkiezingen 2019

De studentenvereniging Alliansi Mahasiswa Papua in Ambon heeft maandag gedemonstreerd tegen de Indonesische presidentsverkiezingen die in april zal plaatsvinden. De protest werd gehouden bij het standbeeld van Dr. Johannes Leimena. Hierboven de korte reportage van Carang TV Ambon. 

Volgens de vereniging is er geen sprake van een werkelijke democratie in het land en heerst er corruptie, zo schrijft Teras Maluku. De Alliansi Mahasiswa Papua in Ambon bestaat uit een groepje Papoea studenten en sympathisanten.

Papoea studenten zijn de laatste maanden volop de straat op gegaan in Indonesië. De Papoea’s willen een referendum voor een onafhankelijk West-Papua. En willen dat Freeport wordt gesloten, de grootste goudmijn ter wereld. Volgens de Papoea’s profiteren de oorspronkelijke bewoners niet van de opbrengsten.

Ook Molukse studenten tonen hun ontevredenheid en demonstreren de laatste maanden. Zij protesteren tegen de illegale goudwinning, houtkapactiviteiten en transmigratiebeleid in de Molukken.

 

Bronnen: Teras Maluku, Carang TV Ambon

Total
0
Shares
Related Posts