An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Documentaire renovaties basisscholen in de Molukken met donaties uit Elst in theater

Donaties n.a.v. aardbeving Molukken

ELST – Op 26 september 2019 vond er een aardbeving op de Molukken plaats. Het epicentrum lag tussen de eilanden Seram en Ambon. De beving had een kracht van 6,8 op de momentmagnitudeschaal en vond plaats op een diepte van 18,2 kilometer. Voorlopige melding waren toen 41 doden, 166 gewonden, materiële schade aan woningen en andere gebouwen en 15.000 ontheemden die in de hooggelegen gebieden zijn gevlucht.

Tekst: Molukse wijkraad Elst / Theater De Kik

De Molukse gemeenschap in Elst ondernam acties om geld in te zamelen voor de dorpen die door de aardbeving zijn getroffen. In de maand december 2019 toonde de Molukse gemeenschap in Elst haar eigen initiatief om een hulpactie op te zetten middels een deur aan deur collecte in hun eigen woonplaats. Ook hebben een drietal lokale politieke partijen (BOB, D66 en PvdA) hun bereidheid getoond en deze actie gesteund middels diverse acties. Daarbij heeft de  gemeente Overbetuwe (Elst) en de koepelorganisatie gezamenlijke Kerken Elst een groot gewaardeerd bedrag gedoneerd. Kortom, een succesvolle lokale donatie actie waarvoor veel waardering bestaat.

Het plan was om in 2020 een delegatie naar Maluku te laten gaan, om hulp te bieden waar nodig was. Helaas brak in maart 2020 over de hele wereld de corona pandemie uit.

“Waar nodig financiële hulp te bieden voor de voorzieningen t.b.v. onderwijs en educatie”

Het doel was dan om met het ingezamelde directe hulp te bieden aan de dorpen die in 2019 door de aardbeving waren getroffen zoals het herstel van de basisscholen die verwoest waren of schade hebben gehad door de aardbeving en daar waar nodig was financiële hulp te bieden voor de voorzieningen t.b.v. onderwijs en educatie.

In de maand december 2022 hebben we dit uiteindelijk kunnen realiseren. De Molukse Wijkraad Elst wil dit resultaat graag op 22 maart aanstaande aan de gemeenschap en donateurs laten zien.

Entree is vrij, maar reserveren is nodig, vanwege een beperkt aantal zitplaatsen. En is gericht op de donateurs en de gemeenschap in Elst.

De documentaire zal na 22 maart online komen. Houd onze website en socials in de gaten.

Total
0
Shares
Related Posts