An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Dodental zware aardbeving Molukken loopt op

Het dodental na de zware aardbeving donderdag in de Molukken is opgelopen tot twintig. Zeker 107 mensen zijn gewond geraakt, melden de autoriteiten en lokale media. Bewoners hebben ook enkele overlevenden uit het puin gehaald.

Het epicentrum van de beving was volgens het Amerikaanse geofyische instituut USGS net 37 kilometer ten noordoosten van Ambon. De aardbeving vond plaats rond 08.46 uur lokale AMQ-tijd op een diepte van 29 kilometer en had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. In de daaropvolgende uren waren er meerdere naschokken waarvan de zwaarste een kracht had van 4,4.

Er is door de autoriteiten geen tsunamiwaarschuwing gegeven. Maar uit angst hebben bewoners op Ambon, Haruku en West Seram eigen veiligheidsmaatregelen genomen om te evacueren naar hoger gelegen gebieden. Ook op de eilanden Saparua en Nusalaut. Op de Banda-eilanden was de beving ook voelbaar.

De provinciale regering roept op tot kalmte en om niet verder in paniek te raken. Ook heeft Loco-burgemeester Syarif Hadler de bevolking opgeroepen om rustig naar huis te keren. De hele dag waren er grote files in Ambon vanwege evacuaties van mensen uit de stad.

Bekijk hierboven een korte reportage van Metro TV News. Met burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon aan het woord.

Aantal doden tot nu toe, slachtoffers en schade van gebouwen

De Molukken ligt op de zogenoemde Pacifische Ring van Vuur, waar aardplaten in beweging zijn en botsen. Een hoefijzervormig gebied rondom de Stille Oceaan en Zuidoost Azië.

Bron: BNPB

Total
0
Shares
Related Posts