An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Drie basisscholen in Maluku binnen vier weken gerenoveerd met donaties uit Elst

AMBON – Gisteren op woensdag 14 december zijn de renovaties van drie basisscholen in de Molukse dorpen Rambatu, Haruku-Sameth en Rohomoni helemaal afgerond. Op 13 november zijn Ambonwhena Aratuaman (rechts), founder van TIFA Magazine en Estelle Manusiwa (midden), voorzitter van Stichting Maluku Elst vertrokken naar Maluku om het sociaal maatschappelijk project in goede banen te leiden. Op 15 november waren zij aangekomen op Ambon en ging het project gelijk van start.

Door de redactie

In opdracht van de Molukse wijkraad Elst hebben we met ons TIFA Magazine team in Maluku en de dorpsbewoners drie basisscholen gerenoveerd. In de dorpen Rambatu op het eiland Seram, Haruku-Sameth en Rohomoni op het eiland Haruku. De donaties zijn afkomstig van de gemeenschap in Elst, van zowel de Molukse als Nederlandse gemeenschap, Kerken, de burgemeester en de gemeente Elst.

De dorpen waren alle drie getroffen door de zware aardbeving in 2019. Helaas kwam er daarna geen hulp meer om de beschadigde basisscholen op te knappen. Schimmel, kapotte- vloeren, daken, plafonds en wc’s, geen verlichting en scheuren in de muren, noem het maar op. Samen met de lokale gemeenschappen zijn de renovaties binnen vier weken gerealiseerd.

Onze dank gaat uit naar de hele gemeenschap, de kerken en de gemeente in Elst (Nederland). De gemeenschappen in Rambatu, Haruku-Sameth, Rohomoni en Ambon (Molukken), en onze TIFA Magazine coördinator in Maluku, Chrestian ‘Eceng’ Lewonkoru. Gezamenlijk konden we alles binnen vier weken realiseren.

We zijn nu druk bezig met het werken aan de volledige documentatie met achtergrondinformatie en beelden van achter de schermen over dit maatschappelijke project. En om de resultaten goed in beeld te brengen. Binnenkort volgt er meer info over de documentaire op onze website www.tifamagazine.com.

Total
26
Shares
Related Posts