An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Driedelige serie ‘Verleden Tijd’ en herdenkingsprogramma vanuit Rotterdam en Tiel op televisie

De NOS: Dit weekend is het 70 jaar geleden dat de eerste grote groep Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen arriveerden in de haven van Rotterdam. Niet voor een tijdelijk verblijf, zoals destijds werd aangenomen, maar voorgoed.

De driedelige serie Verleden Tijd is een coproductie van regionale omroep L1 en Omroep MAX. Nira Kakerissa bezoekt in de serie verschillende plekken die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van haar familie en andere Molukse gezinnen, zoals de aankomstplek in Rotterdam en het kamp waar haar familie verbleef. Ook spreekt ze in de documentaire met verschillende generaties Molukse Nederlanders. De serie is vanaf zaterdag te zien bij de regionale omroep L1. Vanaf dinsdag 23 maart om 18.20 uur is de serie wekelijks te zien op NPO2. Zo laat de NOS weten op hun website.

De NOS zendt morgen op zondag 21 maart een herdenkingsprogramma uit vanuit Rotterdam en Tiel. Het evenement is vanwege de coronacrisis versoberd. In het programma spreekt Winfried Baijens onder meer met directeur Henry Timisela van het Moluks Museum in Den Haag.

Hierboven ziet u een korte reportage van de NOS!
Lees verder op de website van de NOS.

Bron: NOS

Total
0
Shares
Related Posts